expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

maanantai 25. toukokuuta 2015

Kierrätystä puutarhassa

Pidän ajatuksesta, että vanhat tavarat saavat uuden mahdollisuuden, uuden elämän. En ehkä ole mikään himokierrättäjä, mutta yritän parhaani. Toisen roska on toisen aarre! Viime kesänä mieheni sai tätä asiaa todistaa, kun peräkärriin nostelin toisen hylkäämää hetekaa. No nyt heteka on lepopetinä paviljongissamme. Pihalla on hauska ideoita kaikkea uutta käyttöä vanhoille tavaroille. Siskoni vanhat sängynjouset ovat köynöstukina kasvilavalla ja ompelukoneenjalat pöydänjalkoina... Linnunpelätin sai tänä vuonna päällensä minun vanhan mekon. Pää häneltä vielä puuttuu, muuten on oikein menevä lady tuolla kasvilavan vierellä.



Tämä kierrätys ja mummolan aarteiden metsästys tuntuu olevan tällä hetkellä jonkun sortin trendi. Mutta mielestäni erittäin hyvä sellainen. Ainakin moni sisustuslehti pursuaa mummoilua ja retroilua. Ollaanko tästä "valkoinen koti trendistä" siirtymässä mummoiluun? Mummolatyyli jollain tavalla houkuttaa minua muutenkin. Mutta taidan tyytyä tällä hetkellä näihin muutamaan räsymattoon ja kukkakuppeihin. 

Mökillä viikonloppuna käydessämme käteeni tarttui äidilleni lahjaksi ostamani kierrätykirja, joka pursuaa kierrätysideoita nimenomaan puutarhaan. Jos et ole kirjaan törmännyt ja aihe kiinnostaa voin lämpimästi suositella. Kirjassa on humoristisiakin ratkaisuja, mutta paljon todella käytännöllisiä ja kauniita ideoita. 



Päivämme ovat hujahtaneet ulkona ja illat tuppaavat hieman venymään myöhään, kun ei vaan malttaisi sisälle tulla. Eilen illalla möyrysin kukkapenkeissä ja kasvit taas muuttivat... Lapsetkin ovat löytäneet ihan uuden riemun ulkoleikkeihin, kun sää lämmennyt hieman. Isommat pojat keksivät leikkejä ja touhuja keskenään todella hyvin. Tänään paistoin välipalle lettuja kiitokseksi kilteille pojille :) On joskus vaan mukavaa seurata kun leikit sujuu ilman pahempaa riitelyä ja mekkalaa. Tämän aamun aikainen herätys Herra yksi veen kanssa alkaa painamaan silmäluomia ja muutama sisustuslehtikin odottaa sohvan nurkassa, niille omistan seuraavan puolituntisen ja sitten kohti höyhensaaria...zzzz

2 kommenttia: